Aukeratu non jan Bilbon bilbotar gisa

Bilbon bilbotar gisa jateko 3 aukera

 

Pintxoen maitaleentzat

Bilbao Bizkaian jatean pentsatzen dugunean, burura etortzen zaigun lehenetariko hitz bat, zalantza gabe, «pintxoak» dira.

Eta bai, pintxoak, euskal gastronomiaren miniaturazko erakusgarri zoragarri hauek, galdu ezin dituzun esperientzia dira. Baina, ez gara pintxoak taberna bakar batean jateaz ari, baizik eta pintxoen ibilbide bat egiteaz, tabernarik taberna, bilbotarren gisa.

Erriberako Merkatua bisitatzea gomendatzen dizugu, gastrotabernaz josia, - non gildei eskainitako bat ere aurkituko duzun - edo aire zabalean egotea nahiago baduzu, Plaza Berrira edo María Muñoz (Alde Zaharrean), Ledesma (Abandon, zentroan hain zuzen ere) edo Diputazio (Moyua plazan) kalera joan zaitezke. Ez dira pintxo onenez gozatzeko kale bakarrak, ezta gutxiago ere, baina aukera seguruak dira.

 

Euskal gastronomia kalean bertan

Mahaian esertzea nahiago baduzu, Bilbon euskal gastronomiaz gozatzeko jatetxe asko aurkituko ditu pintxoez gain eta - gauzarik onena - arrazoizko prezioan.


Aukera klasiko batzuk, esaterako, hauek dira:

  • Anboto (Jardines kalea)
  • Pentxo (Belostikale)
  • Zapirain (Juan de Ajuriaguerra)
  • Txakoli (Artxanda)

Kontuan izan, hala ere, Bilbotik paseatzean, norabide finko bat izan gabe ere, beste jatetxe tradizional askorekin topo egingo duzula. Ez izan probatzeko beldurrik, Bilboko gastronomiaren maila hain da handia non ziurrenik asmatuko duzun.

 

Esperientzia gastronomiko finena

Azkenik, Bilbon Michelin Izarra duten jatetxeak aurkituko dituzu, hasieran esan bezala, egundoko maila duten esperientzia gastronomikoak bizitzeko aukera emanez.

Zehazki, 2024an Bilbon Michelin Izarra duten 6 jatetxe daude. Bide batez, gida ospetsuan berriz agertzen diren lokalak dira, aspaldidanik haien lana eta ikuspegia lehen mailakoak diren seinale.


Honako hauek dira jatetxeak:

  • Mina, Martzanako kaian, Álvaro Garrido eta Lara Martínena. Itsasoko eta mendiko produktuak eskaintzen ditu, sasoikoak beti.
  • Nerua, Josean Alija sukaldariarena, Guggenheim Museoan kokatua. Tokiko eta sasoiko produktuekin egiten dute lan.
  • Ola Martín Berasategi, Tayko hotelean. Raúl Cabrera da sukaldeko burua, Martín Berasategi maisuarekin trebatua, eta hemen aurkituko dituzu ere merkatuaren arabera aldatzen doazen tokiko produktuak.
  • Zarate: Sergio Ortíz de Zárate chef lekeitiarraren jatetxea da. Arrain apartagatik da ezaguna, baratzeko produktu onenekin konbinatuz.
  • Zortziko: sukaldaritzako lehen mailako esperientzia eta estilo klasikoa Daniel García chefaren eskutik.